fbpx

Kako namestiš Paypal

Foto Tone

Ustvariti PayPal račun je zelo enostaven in hiter postopek, ki od vas terja le nekaj minut časa in veljaven e-mail naslov.

PayPal ponuja dve različni opciji za odprtje računa:

 • osebni
 • poslovni

Da bi ustvarili PayPal račun je potrebno obiskati spletno stran PayPal in izbrati tip računa osebni (personal) ali poslovni (business).
Po izbiri tipa računa je potrebno klikniti na Sign Up na vrhu strani kot na spodnji sliki. Nato izpolnite vnosna polja, ki jih od vas zahteva PayPal in sledite postopku registracije.

Kako ustvariti PayPal račun

Pomembno: Ne pozabite vpisati točnih podatkov saj boste na vpisani e-mail naslov prejeli povezavo za potrditev in dokončanje registracije.

Ko boste odprli račun, plačevanje še ne bo omogočeno saj na računu še nimate sredstev (denarja). Za čim hitrejše plačevanje je potrebno povezati vašo kreditno kartico (Visa, MasterCard…)
iz katere se bodo črpala sredstva, vendar to ni nujno. Sedaj lahko na vaš PayPal račun naložite sredstva tudi z nakazilom preko UPN plačilnega naloga. Navodila za to dobite znotraj vašega računa na desni strani.V začetku bo vaš račun omejen na 100€ (takšna omejitev velja v času pisanja). Če želite dvigniti/odstraniti omejitev je potrebno verificirati vaš račun.

 

Verifikacija PayPal računa

Mnogi se sprašujejo čemu je potrebna verifikacija, saj gre v vsakem primeru za vašo kartico in vaš denar. Verifikacija PayPal računa je potrebna zaradi preprečevanja zlorab.

Primer:
V kolikor se zgodi, da vam nekdo odtuji vašo VISA kartico, bi lahko odprl PayPal račun na vaše ime in z raznimi nakupi vrednih stvari iz
različnih spletnih trgovin z vašega računa pobral precej denarja. Z verifikacijo se zlorabam izognejo.

Načini verifikacije:

 • po pošti s kratko kodo (kodo prepišete v PayPal obrazec za verifikacijo)
 • kot plačilo v višini 1,50 € z vašega računa, kjer se v namenu plačila vidi kratka koda (kodo prepišete v PayPal obrazec za verifikacijo)

Za popolno verifikacijo sta potrebna oba načina. Način po pošti potrdi, da ste pošto prejeli na vaš naslov, plačilo 1,5€ pa potrdi,
da ne gre za zlorabo vaše kartice saj bančni izpisek na katerem je prav tako kratka koda prejmete samo vi.
Znesek 1,50 € vam vrnejo na vaš račun po opravljeni verifikaciji kartice.

Verifikacija lahko traja nekaj tednov saj morate po sprožitvi postopka počakati na fizično kuverto/pošto in na vaš mesečni bančni izpisek (v kolikor tega ne vidite v spletni banki).
Tudi če vidite transakcijo v spletni banki traja nekaj dni, da se transakcija sprovede v vaši banki.

 

Kako odpreti PayPal račun brez kreditne kartice (VISA/Mastercard)

Ko izpolnite obrazec za osebne podatke, vam v naslednjem koraku prikaže obrazec za dodajanje kreditne kartice in vi lahko preskočite ta korak tako, da kliknete Go to my account pod gumbom continue.

 

VISA kartica ni potrebna za paypal račun

Ni potrebno dodati VISA kartico

 

Plačevanje oz. nakup preko PayPal

Postopek plačevanja je zelo enostaven.

Ko želite kupiti izdelek iz spletne trgovine, ki sprejme PayPal kot način plačila opravite postopek nakupa in proti koncu nakupa (pri koraku plačila – blagajna) vam omogočijo izbiro plačila in ko izberete PayPal vam odprejo PayPal vmesnik, kjer se vpišete z vašimi uporabniškimi podatki PayPal-a in potrdite plačilo. Nato vas vmesnik preusmeri nazaj v spletno trgovino kjer vam omogočijo zaključek nakupa in potrdijo opravljeno transakcijo.

PREBERI VEČ O NAMESTIVI PAYPAL RAČUNA NA PAYPAL SLOVENIJA

 • Pošiljanje denarja preko PayPal
 • Prejem denarja preko PayPal
 • Prejem plačil preko PayPal kot spletna trgovina ali ponudnik storitev (Merchant services)
 • Dvig denarja s PayPal računa na bančni račun
 • PayPal provizije
 • Na kaj biti pozorni pri plačevanju preko PayPal
 • Reševanje težav pri PayPal – Reklamacije

Sledite nam!

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri